Το GOOGLE Wallet σύντομα θα σου επιτρέπει να μοιράζεσαι εισιτήρια πτήσεων ή εκδηλώσεων με άλλους

8 μήνες πριν
GOOGLE building entrance

Το ψηφιακό πορτοφόλι του Android, το GOOGLE Wallet, πρόκειται σύντομα να αποκτήσει μία νέα δυνατότητα: της κοινής χρήσης εισιτηρίων πτήσεων ή εκδηλώσεων με άλλους, ένα χαρακτηριστικό που αρκετοί χρήστες ζητούσαν από την εποχή του προκατόχου του, GOOGLE Pay.

Όπως έγινε γνωστό, ο γίγαντας της αναζήτησης αναφέρει στις ενημερώσεις συστήματος GOOGLE για τον μήνα Ιούλιο (το σύστημα GOOGLE ή GOOGLE System περιλαμβάνει τα Play System, Play Services και Play Store) για συσκευές Android «την προσθήκη ενός τρόπου κοινής χρήσης των προϊόντων σας στο GOOGLE Wallet». Η σχετική καταχώριση έχει πλέον εξαφανιστεί από τη λίστα ενημερώσεων ωστόσο στη σελίδα υποστήριξης υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες.

Στο κάτω μέρος της σελίδας υποστήριξης για το GOOGLE Wallet διαβάζουμε ότι πλέον μπορείς να μοιραστείς «ορισμένες κάρτες» από το δικό σου ψηφιακό πορτοφόλι, σ' αυτό κάποιου άλλου. 

  1. Πατάς Κοινή χρήση (Share).
    • Μπορείς να μοιραστείς μια κάρτα αν υπάρχει η επιλογή Κοινή χρήση (Share) από πάνω της. 
  2. Πατάς Κοινή χρήση τώρα.
    • Μόλις κοινοποιήσεις τον σύνδεσμο, ο παραλήπτης μπορεί να τον προωθήσει σε οποιονδήποτε. 
    • Αφού κοινοποιήσεις τον σύνδεσμο, δεν μπορείς να αναιρέσεις την αποστολή του.

Η GOOGLE επιβεβαίωσε μέσω του εκπροσώπου της, Leismer Schulten,  ότι πράγματι εργάζεται πάνω σε μία λειτουργία που θα επιτρέψει στους χρήστες του GOOGLE Wallet να μοιράζονται επιλεγμένες κάρτες ή κάρτες πάσου. Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα εισιτήρια εκδηλώσεων και οι κάρτες επιβίβασης δόθηκαν ως παραδείγματα, αν και εναπόκειται στη διάθεση των εταιρειών που εκδίδουν τις συγκεκριμένες κάρτες μέσω του Wallet να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία.

Οι νέες ενημερώσεις συστήματος GOOGLE για συσκευές Android αναμένεται να διατεθούν τον Ιούλιο. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη συγκεκριμένες υπηρεσίες που υποστηρίζουν τη λειτουργία, αλλά θα μπορείς να προσδιορίσεις ποιες κάρτες πάσου μπορούν να κοινοποιηθούν μέσω ενός εικονιδίου «Κοινής χρήσης» της GOOGLE, που θα εμφανίζεται πάνω από αυτές. Η σελίδα υποστήριξης προειδοποιεί ωστόσο, ότι δεν μπορείς να αναιρέσεις την αποστολή αφού κοινοποιήσεις τον σύνδεσμο και ότι ο παραλήπτης μπορεί στη συνέχεια να τον προωθήσει σε οποιονδήποτε επιθυμεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η GOOGLE προσθέτει διαρκώς νέες λειτουργίες στην εφαρμογή GOOGLE Wallet συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για ταυτότητα, φοιτητική ταυτότητα, άδεια οδήγησης (π.χ. στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα στο Μέριλαντ) ενώ πρόσθεσε και δυνατότητα μεταφόρτωσης καρτών τραβώντας απλώς μια φωτογραφία τους. Αυτή η τελευταία προσθήκη στην εργαλειοθήκη του Wallet θα μπορούσε να κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη για όσους από εμάς θέλουμε να οργανώνουμε την ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και ταξίδια για φίλους και συγγενείς. Να αναφέρουμε, ότι το APPLE Wallet, υποστηρίζει την κοινή χρήση καρτών πάσου εδώ και αρκετά χρόνια.

Αν θέλεις να μάθεις πως να βάλεις το GOOGLE Wallet στο smartphone σου, δες όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τις ανέπαφες πληρωμές!