Η BMW λανσάρισε έξυπνα γυαλιά για να προσφέρει στους μοτοσικλετιστές το πλεονέκτημα μίας «head-up display»

1 έτος πριν
bmw smart glasses for motorcyclists

Μπορεί η APPLE να μην έχει ακόμα δώσει έναν σημαντικό λόγο στους μη-επαγγελματίες πελάτες της για να επενδύσουν $3.500 στην αγορά των γυαλιών επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας Vision Pro, ωστόσο η BMW Motorrad, το τμήμα μοτοσικλετών/μηχανών της Βαυαρικής φίρμας βρήκε έναν πειστικό τρόπο για να κάνει τους αναβάτες μοτοσικλετών να εμπιστευτούν και να επενδύσουν στο δικό της προϊόν. 

Τα νέα ConnectedRide Smartglasses όπως τα ονομάζει η εταιρεία, τοποθετούν τον πίνακα οργάνων στο οπτικό πεδίο του αναβάτη ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο. Η ασφάλεια, ουσιαστικά, είναι ο πλέον πειστικός λόγος για την αγορά των έξυπνων γυαλιών της BMW.

Σε αντίθεση με τα γυαλιά επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας Vision Pro της APPLE, που τοποθετούν δύο έγχρωμες οθόνες 4K μπροστά από τα μάτια του χρήστη τους, τα ConnectedRide Smartglasses της BMW Motorrad προβάλλουν την ελάχιστη δυνατή πληροφορία στον δεξί φακό, χωρίς να παρεμποδίζουν την ορατότητα του αναβάτη.

Τα smart glasses συνδέονται με την εφαρμογή BMW Motorrad Connected στη συσκευή του αναβάτη μέσω Bluetooth και προβάλλουν στον έναν από τους δύο φακούς των γυαλιών όλα τα βασικά στοιχεία ενδιαφέροντος (π.χ. όριο ταχύτητας δρόμου, χλμ./ώρα, στροφές το λεπτό, την ταχύτητα στο κιβώτιο της μηχανής καθώς και πληροφορίες πλοήγησης, με επιλογή για την προβολή της ελάχιστης δυνατής πληροφόρησης (π.χ. μόνο βέλη) ή περισσότερης λεπτομέρειας (π.χ. ονομασίες οδών, διασταυρώσεις, απόσταση από την επόμενη στροφή κ.ά.).

Τα ConnectedRide Smartglasses θα διατεθούν σε δύο μεγέθη, μεσαία και μεγάλα (με βάση την απόσταση των ματιών μεταξύ τους) και θα περιλαμβάνουν και έναν αντάπτορα με την ονομασία RX για όσους φορούν γυαλιά οράσεως. Επίσης, θα δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να αλλάζουν τους φακούς επιλέγοντας μεταξύ φακών ηλίου και φακών που είναι διαφανείς σε ποσοστό 85%. Τα γυαλιά, από άποψη εμφάνισης μοιάζουν με ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου και επιδεικνύουν αυτονομία που αγγίζει τις 10 ώρες περίπου. Το κόστος τους στην Ευρωπαϊκή αγορά είναι €690.

Θυμίζουμε ότι η BMW δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ασχολείται με AR smart glasses μιας και έχουμε δει στο παρελθόν αντίστοιχα projects τόσο από την TCL όσο και από την GOOGLE.