Η MICROSOFT προχωρά με τα AI σχέδια της, ανοίγει την πρόσβαση στο Bing Chat σε όλους

11 μήνες πριν
Bing Chat interface

Η MICROSOFT ανακοίνωσε μια σειρά από νέες λειτουργίες για το chatbot Bing που τροφοδοτείται από το ChatGPT της OpenAI. Η σημαντικότερη ίσως είδηση είναι ότι πλέον η πρόσβαση στο Bing AI ενεργοποιείται για όλους, δίνοντας τέλος στην “κλειστή προεπισκόπηση με προσκλήσεις” που ίσχυε μέχρι σήμερα για την πρόσβαση στην υπηρεσία. Η επόμενη φάση του "νέου Bing" έρχεται μόλις τρεις μήνες μετά την παρουσίασή του από τη MICROSOFT και αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της εταιρείας να τοποθετήσει χαρακτηριστικά AI σε όλα τα προϊόντα της το συντομότερο δυνατό.

Η φάση της "ανοικτής προεπισκόπησης" του νέου Bing καθιστά το chatbot και άλλα χαρακτηριστικά διαθέσιμα σε οποιονδήποτε διαθέτει λογαριασμό MICROSOFT. Συμπίπτει μάλιστα με την προσπάθεια να γίνει το chatbot "πιο οπτικό" όπως έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Το Bing Chat θα μπορεί σύντομα να δημιουργεί διαγράμματα και γραφήματα ως μέρος των απαντήσεών του και ο Bing Image Creator θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις 100 και πλέον γλώσσες που υποστηρίζει το Bing, μεταξύ των οποίων τα Ελληνικά. Μια νέα λειτουργία οπτικής αναζήτησης θα σου επιτρέπει να αναζητάς εικόνες ανεβάζοντας πρώτα μια παρόμοια εικόνα στο Bing Chat.

Η MICROSOFT σχεδιάζει επίσης να προσθέσει ιστορικό των συζητήσεων που κάνεις με το chatbot του Bing, ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν περισσότεροι οι χρήστες της υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να επιστρέφεις σε προηγούμενες συνομιλίες, οι οποίες θα μπορούν να παραμένουν ανοιχτές ενώ κάνεις περιήγηση στον Edge. Επιπλέον οι συνομιλίες θα γίνονται "πιο εξατομικευμένες" καθώς το Bing Chat θα θυμάται το περιεχόμενο μιας προηγούμενης συνομιλίας σε νέες συνομιλίες.

Η MICROSOFT θέλει να μετατρέψει το Bing chatbot σε "πλατφόρμα" και για το σκοπό αυτό, η εταιρεία θα προσθέσει σύντομα υποστήριξη για plugins τρίτων για να επεκτείνει τις δυνατότητές του. Η MICROSOFT αναφέρει το OpenTable και τη Wolfram|Alpha ως αρχικούς συνεργάτες για την πραγματοποίηση κρατήσεων και την επέκταση των μαθηματικών και επιστημονικών ικανοτήτων του chatbot, αντίστοιχα.

Όπως κάνει στις περισσότερες από τις ανακοινώσεις της σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), η MICROSOFT επανέλαβε τις "αρχές της ΤΝ" και επισήμανε ένα πρόσφατα ενημερωμένο έγγραφο "προσέγγισης για την υπεύθυνη ΤΝ". Η εταιρεία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα "πιθανά προβλήματα" που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, όμως η Microsoft εξακολουθεί να είναι προφανώς υπέρ αυτής της νέας στρατηγικής με επίκεντρο την AI για το Bing.