Η SAMSUNG Display παρουσιάζει έναν νέο μεντεσέ για foldable smartphone που μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες

1 έτος πριν
SAMSUNG foldable smartphone

Η SAMSUNG παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο οθόνης που θα μπορούσε να στείλει τα αναδιπλούμενα smartphone της σε νέα κατεύθυνση: 360 μοίρες. Η SAMSUNG Display, η θυγατρική που κατασκευάζει τις οθόνες της εταιρείας, παρουσίασε το νέο πρωτότυπο της οθόνης και του μεντεσέ (hinge) στη CES 2023. Η οθόνη "Flex In & Out" μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διπλωθεί προς τα μέσα και προς τα έξω, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας John Lucas.

Επιπλέον, η οθόνη έρχεται με διαφορετικό σχεδιασμό στο μεντεσέ (hinge) που υποτίθεται ότι δημιουργεί μια σημαντικά λιγότερο ορατή τσάκιση. Αυτό συμβαίνει επειδή ο "μεντεσές με σχεδιασμό σταγόνας" θα μπορούσε να επιτρέψει στην οθόνη να σχηματίσει ένα πιο χαλαρό σχήμα -σαν σταγόνα νερού- όταν διπλώνεται προς τα μέσα. Αυτός ο λεπτότερος μεντεσές θα ασκούσε επίσης λιγότερη πίεση στην οθόνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SAMSUNG Display παρουσιάζει ένα πρωτότυπο "Flex In & Out" που αγκαλιάζει το σχεδιασμό αναδίπλωσης σε όλες τις κατευθύνσεις. Το 2021, μια οθόνη "Flex In & Out" έκανε επίσης την εμφάνισή της στη Διεθνή Συνάντηση για τις Οθόνες Πληροφοριών (IMID) της Νότιας Κορέας. Ωστόσο, η προσέγγιση ήταν διαφορετική και η οθόνη διπλωνόταν σαν ένα "S" με πολλαπλά τμήματα. Από το Galaxy Z Fold4 5G, το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2022, η σειρά Fold της SAMSUNG εξακολουθεί να χρησιμοποιεί οθόνες που αναδιπλώνονται επίπεδα μόνο προς μία κατεύθυνση.

Ωστόσο, είναι πιθανό η νέα οθόνη να εμφανιστεί σε κάποια επερχόμενη συσκευή της νοτιοκορεατικής εταιρείας, κάτι που συνηθίζει η SAMSUNG με παρόμοιες ανακοινώσεις, οι οποίες βλέπουν πρώτα το φως της δημοσιότητας ως ξεχωριστά τεχνολογικά επιτεύγματα, που σε σύντομο χρονικό διάστημα βρίσκουν το δρόμο προς την αγορά μέσω ενός νέου μοντέλου της εταιρείας.

Για την ώρα πάντως, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις του Galaxy Unpacked την 1η Φεβρουαρίου για τις οποίες μπορείς να εκδηλώσεις από τώρα το ενδιαφέρον σου στο ΓΕΡΜΑΝΟ.