MWC 2023: Ανασκόπηση της 2ης ημέρας

1 έτος πριν
MWC 2023 band

Οι διάδρομοι της μεγαλύτερης έκθεσης γύρω από την κινητή τηλεφωνία δεν λένε να αδειάσουν, με το ενδιαφέρον να παραμένει μεγάλο και τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής εδώ στη Βαρκελώνη.

HUAWEI

Σήμερα εστιάσαμε αρχικά στη HUAWEI, με την κινεζική εταιρεία να διαθέτει έναν απίστευτα μεγάλο εκθεσιακό χώρο αρκετών στρεμμάτων, όπου τον περισσότερο χώρο καταλαμβάνουν εντυπωσιακά demos της εταιρείας γύρω από το 5G. Εκεί ανάμεσα σε όλα μάθαμε ότι τα επόμενα χρόνια θα μιλάμε για ταχύτητες που θα φτάνουν ακόμα και τα 10Gbps -κάτω από προυποθέσεις-, όσο το δίκτυο οπτικών ινών φτάνει σε περισσότερα νοικοκυριά. Ειδικά στη χώρα μας, την πρωτοκαθεδρία έχει με διαφορά η COSMOTE, της οποίας το FTTH δίκτυο φτάνει πλέον σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά, με στόχο η συντριπτική πλειοψηφία να έχει πρόσβαση στις τεράστιες ταχύτητες μέχρι το 2027.

Από πλευράς hardware η HUAWEI προτίμησε να δώσει έμφαση σε προτάσεις που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά, όπως το κορυφαίο της smartphone, το Mate 50 Pro αλλά και τις wearable προτάσεις της εταιρείας που χαρακτηρίζονται από εμφάνιση και επιδόσεις όπως το Watch GT3 Pro.

HONOR

Επόμενη στάση, στην HONOR η οποία πρώτη φορά διαθέτει τόσο μεγάλη παρουσία στη MWC 2023, κι’αυτό καθόλου τυχαία από τη στιγμή που κάνει μια μεγάλη «επίθεση» στην Ευρώπη λανσάροντας ένα αναδιπλούμενο smartphone αλλά και τη σειρά Magic 5. Στην πρώτη περίπτωση, μιλάμε για δύο οθόνες, η εξωτερική στις 6,45” με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, καθώς και την εσωτερική, την αναδιπλούμενη με διαστάσεις 7,9 ιντσών και φωτεινότητα 800 nits.

Η σειρά Magic 5 αποτελείται αρχικά από το Pro μοντέλο αρχικά, με διαφορά το καλύτερο της σειράς, όπου ξεχωρίζει φυσικά στο πίσω μέρος το κυκλικό εξόγκωμα. Εκεί φιλοξενείται το κεντρικό σύστημα καμερών με την ονομασία Star Wheel Triple Camera όπου βρίσκουμε βασική κάμερα με μέγεθος 1/1.12” και ανάλυση 50 MP, η οποία βρίσκεται πίσω από έναν φακό με διάφραγμα f/1.6 για καλές επιδόσεις και το βράδυ. Γενικά, η HONOR προωθεί τις δυνατότητες της συσκευής και στο zoom, φτάνοντας το εντυπωσιακό 100X ενώ η LTPO OLED οθόνη με διαγώνιο 6,81”, υποστηρίζει 2.848 x 1.312 pixels, ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz και φωτεινότητα που μπορεί να φτάσει τα 1.800 nits.

Το απλό μοντέλο της σειράς, το Magic5 έχει αρκετές ομοιότητες με την «Pro» έκδοση ωστόσο η οθόνη, αν και μεγάλης διαγωνίου, είναι μικρότερη, στις 6,73” και υποστηρίζει 2.688 x 1.224 pixels, ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz και φωτεινότητα που μπορεί να φτάσει τα 1.600 nits. Στον τομέα της κάμερας, η συσκευή διαθέτει ικανότατο σύστημα τριπλής κάμερας με βασικό αισθητήρα στα 54MP και ψηφιακό zoom 50x.

VIVO

Η πληροφορία που είχαμε ότι στο χώρο της Mediatek θα δούμε το VIVO X90 Pro επιβεβαιώθηκε, και έτσι είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το διάδοχο του επιτυχημένου μοντέλου. Έχοντας το εμβληματικό λογότυπο της Zeiss Vario Tessar T* στο πίσω τμήμα με τις κάμερες, η VIVO υπόσχεται ένα σύνολο τεχνικών χαρακτηριστικών που θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό, ενώ η τιμή του αναμένεται να είναι ανταγωνιστική για την κατηγορία. Με εξαιρετική AMOLED οθόνη 6,78” (ρυθμό ανανέωσης 120Hz), το VIVO X90 Pro έχει στο εσωτερικό του το Dimensity 9200 5G της MediaTek που χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις. Η αυτονομία του αναμένεται να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα ενώ αν προτιμάς την ασύρματη φόρτιση, τότε η υποστήριξη ταχύτητας 50W θα σου κάνει τη ζωή εύκολη. Το κεντρικό σύστημα καμερών είναι απλά φανταστικό δίνοντας έμφαση στα ρεαλιστικά χρώματα, με ανάλυση 50MP και αισθητήρα μεγέθους 1”. Η VIVO προωθεί μάλιστα το X90 Pro ως μια εξαιρετική λύση και για τις νυχτερινές λήψεις, μιλώντας για «Φωτογραφικό Επαναπροσδιορισμό». Το VIVO X90 Pro αναμένεται μέσα στο Μάρτιο και στη χώρα μας.

ZTE

Στη συνέχεια βάλαμε πλώρη για τη ZTE, μια ακόμη κινεζική εταιρεία, όπου ξεχωρίσαμε το Nubia Pad 3D, το πρώτο 3D tablet που δεν χρειάζεται γυαλιά, και το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία AI. Με την ονομασία AR Nubia Neovision, το Nubia Pad 3D αναπτύσσεται από κοινού από τη ZTE και την εταιρεία έρευνας τεχνολογίας naked-eye 3D Leia Inc. Το tablet είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία απεικόνισης 3D φωτεινού πεδίου της Leia ενώ διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή AI για να είναι σε θέση να αναπαράγει με απαιτητικές 3D εφαρμογές.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει την παρακολούθηση προσώπου AI με δυνατότητα επεξεργασίας περιεχομένου AI 2D και 3D σε πραγματικό χρόνο ενώ είναι εξοπλισμένο με μεγάλη οθόνη 12,4 ιντσών, ανάλυση 2,5K. Τα συμμετρικά ηχεία Dolby Atmos βοηθάνε αρκετά στην πολύ καλή εμπειρία κατά την αναπαραγωγή media ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε επεξεργαστή Snapdragon 888, μπαταρία 9.070mAh και υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 33W.

REALME

Η REALME είχε μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας, όπου σε μια ειδική παρουσίαση παρουσίασε το REALME GT3 240W. Το μεγάλο του πλεονέκτημα φανερώνεται και στην ονομασία του αφού είναι ίσως το μοναδικό smartphone στον κόσμο που υποστηρίζει παρόμοια ταχύτητα, η οποία δεν έχει καμία σχέδη με ό,τι άλλο είχες συνηθίσει. Έτσι μια πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε 9.30 μόλις λεπτά ενώ το 50% σε 4, χρόνοι απλά εντυπωσιακοί.

Για να επιτευχθεί αποδοτικότητα μετάδοσης 98,5% κατά τη διαδικασία της φόρτισης (και να υπάρχουν αρκετά περιθώρια για λόγους ασφαλείας), η συσκευή χρησιμοποιεί ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία chips φόρτισης 100W. Στη συσκευασία υπάρχει και dual GaN φορτιστή που έχει παρόμοιο μέγεθος με τον φορτιστή 150W που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία πέρυσι. Σε συνδυασμό με το καλώδιο, το πρώτο USB 12A στον κόσμο, έχουμε τους χρόνους που αναφέραμε προηγουμένως. Η REALME αναφέρει ότι την ασφάλεια του συστήματος έχει πιστοποιήσει η TÜV Rheinland.