Το Paint των Windows αναβαθμίζεται με την ενσωμάτωση του DALL-E 3

5 μήνες πριν
MS Paint

Η MICROSOFT λανσάρει επίσημα τη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία εικόνων Cocreator μέσα στην εφαρμογή Paint για τα Windows 11. Η νέα ενσωματωμένη γεννήτρια μετατροπής κειμένου σε εικόνα, η οποία τροφοδοτείται από το μοντέλο DALL-E 3 της OpenAI, ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο στους Windows Insiders. Όπως επισημαίνει το Windows Central, το νέο κουμπί Cocreator στο MICROSOFT Paint έχει πλέον κυκλοφορήσει ευρέως, δίνοντας σε όλους τους χρήστες τη δυνατότητα να εισάγουν μια περιγραφή για κάτι που θέλουν να οπτικοποιήσουν, και να λαμβάνουν τρεις παραγόμενες εικόνες για να επιλέξουν μεταξύ τους.

Ενώ η γεννήτρια εικόνων είναι μια νέα προσθήκη στο MICROSOFT Paint, η εταιρεία έχει ήδη ενσωματώσει τη δυνατότητα δημιουργίας εικόνων από κείμενο του DALL-E 3 σε άλλες υπηρεσίες της. Το chatbot αναζήτησης Bing της MICROSOFT ήταν το σημείο όπου οι χρήστες αρχικά εισήγαγαν τα αιτήματα για δημιουργία εικόνας, αλλά αυτό έχει πλέον ενταχθεί στον γενικότερο βοηθό δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης Copilot. Η OpenAI παρέχει επίσης στους χρήστες ξεχωριστά την επί πληρωμή συνδρομή ChatGPT Plus που παρέχει πρόσβαση στο DALL-E 3 όμως για την ώρα έχει «παγώσει» τις νέες εγγραφές εξαιτίας του τεράστιου ενδιαφέροντος και τον προβλημάτων που αυτό δημιουργεί στους πόρους των συστημάτων της.

Όσο ισχυρό και ικανό και αν είναι το Copilot, η παρουσία του στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της MICROSOFT είναι ολική. Η εταιρεία έχει προσθέσει το Copilot ακόμα και στα Windows 10  ενώ η ενσωμάτωσή του στο Paint μπορεί να θεωρηθεί ακόμα μια έκπληξη. Το για πολλά χρόνια «ξεχασμένο» πρόγραμμα των Windows, διανύει μια νέα περίοδο αναγέννησης, με τη MICROSOFT να έχει προσθέσει πρόσφατα στην εφαρμογή ακόμα και τη δυνατότητα των layers, εκτοξεύοντας έτσι τη χρησιμότητά του.