TCL: Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις από το Global Launch 2023

7 μήνες πριν
tcl promo logo

Σερί ανακοινώσεων χθες για την TCL, η οποία ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα.

Αρχικά ξεχωρίζουμε 2 νέα smartphones, τα NXTPAPER 40 και 40 5G, που διαθέτουν οθόνες οι οποίες στηρίζονται στην ομώνυμη τεχνολογία της εταιρείας, με ματ υφή, που δίνει έμφαση στην άνεση των ματιών με μειωμένη παραγωγή μπλε φωτός. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε συσκευές με παρόμοια τεχνολογία, έχοντας προηγηθεί ένα πρωτότυπο smartphone στη CES 2023 αλλά και τα αποκαλυπτήρια της τεχνολογίας NXTPAPER 2.0 στην περασμένη MWC 2023. Οι οθόνες των δύο μοντέλων έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν και να “αισθάνονται” σαν χαρτί, κάτι που σύμφωνα με την TCL μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης και της κόπωσης των ματιών μετά από πολύωρη χρήση, κάτι που οι παραδοσιακές οθόνες των smartphones δεν μπορούν να προσφέρουν. Παράλληλα, η θέασή τους ακόμα και κάτω από έντονη ηλιοφάνεια, είναι πολύ καλύτερη από τις συμβατικές οθόνες.

Το NXTPAPER 40 είναι η έκδοση που υποστηρίζει συνδέσεις με 4G δίκτυα, ενώ το 40 5G έχει αναμενόμενα υποστήριξη για δίκτυα 5G. Το NXTPAPER 40 διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 6,78 ιντσών 1080p, 8 GB μνήμης RAM και ενσύρματη γρήγορη φόρτιση στα 33 W. Είναι επίσης συμβατό με μια προαιρετική γραφίδα T-pen την οποία μπορείς να προμηθευτείς ξεχωριστά. Το NXTPAPER 5G έχει μικρότερη οθόνη 6,6 ιντσών με ανάλυση 720p, 6GB RAM και πιο αργή φόρτιση 15W. Ωστόσο, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε…πλέον.

Τα NXTPAPER 40 και 40 5G θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο. Το NXTPAPER 40 θα κοστίζει 199 ευρώ ενώ το 40 5G θα κοστίζει 249 ευρώ. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα τηλέφωνα θα πωλούνται σε περισσότερες χώρες αργότερα μέσα στο έτος, συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας. Με την παρουσίαση αυτή, η TCL έχει πλέον μια ολοκληρωμένη σειρά NXTPAPER συσκευών που περιλαμβάνει tablets, laptops, smartphones, ακόμα και τηλεοράσεις.

Παράλληλα, η TCL ανακοίνωσε και την επόμενη γενιά τηλεοράσεών της, οι οποίες διαθέτουν τεχνολογία QD-Mini LED. Η X955 είναι η ναυαρχίδα της σειράς και διαθέτει 5.184 full-array local dimming zones και μέγιστη φωτεινότητα 5.000 nits. Διαθέτει επίσης ηχοσύστημα Onkyo 160 Watt με υποστήριξη Dolby Atmos.

Οι άλλες δύο τηλεοράσεις της σειράς είναι η C955 και η C755. Η C955 διαθέτει 2.000 full-array local dimming zones και μέγιστη φωτεινότητα 2.000 nits, ενώ η C755 διαθέτει 500 και πλέον full-array local dimming zones και μέγιστη φωτεινότητα 1.300 nits. Και οι τρεις τηλεοράσεις υποστηρίζουν Dolby Vision και Dolby Atmos για κορυφαία κινηματογραφική εμπειρία. Με βάση την παρουσίαση, η X955 θα διατεθεί σε μεγέθη 85 και 98 ιντσών ενώ η C955 διατίθεται σε μεγέθη 98 ιντσών, 85 ιντσών και 65 ιντσών. Τέλος η C755 θα κυκλοφορήσει σε μεγέθη 50, 65, 75, 85 και 98 ιντσών.

Η TCL ανακοίνωσε επίσης δύο νέες προσιτές ηχομπάρες Dolby Atmos, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες το πρώτο εξάμηνο του 2024. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο κλιματιστικό με τεχνολογία φίλτρου Quadrupuri που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Η κινεζική εταιρεία διαθέτει επίσης νέα ψυγεία και πλυντήρια ρούχων με χαρακτηριστικά που βοηθούν να διατηρούνται τα τρόφιμα φρέσκα και καθαρά, αποτελώντας παράλληλα χρήσιμα κομμάτια στο οικοσύστημα της TCL.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η TCL ανακοίνωσε ότι τα εντυπωσιακά AR γυαλιά που είχαμε δοκιμάσει για πρώτη φορά στη CES 2023 τον περασμένο Ιανουάριο, θα κυκλοφορήσουν αρχικά στην αγορά της Κίνας, με την εταιρεία να εξετάζει σύντομα την επέκταση της διαθεσιμότητας και σε άλλες χώρες.

Θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το οικοσύστημα της TCL αυτή την εβδομάδα, στο Βερολίνο όπου θα σου μεταφέρουμε από κοντά τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις από την IFA 2023