Τι φέρνει η νέα έκδοση των Windows 11 23H2

6 μήνες πριν
Windows 11 23H2

Η MICROSOFT κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα ενημέρωση για το κορυφαίο desktop λειτουργικό σύστημα, τα Windows 11. Η νέα  ενημέρωση φέρνει ένα πλήθος χρήσιμων χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη. Ας εμβαθύνουμε σε ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά:

Copilot στα Windows

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ενημέρωσης είναι το Copilot, για το οποίο η MICROSOFT μας μίλησε αναλυτικά κατά την παρουσίαση των νέων Surface. Αποτελεί ένα βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους με ευκολία. Είτε χρειάζεσαι κάποια βοήθεια με ιδέες για μελλοντικά ταξίδια, συνταγές ή την αντιμετώπιση προβλημάτων με τον υπολογιστή σου, ο Copilot είναι εκεί για να σε βοηθήσει. Ενσωματώνεται ακόμη και με το Windows Ink στις υποστηριζόμενες συσκευές και μπορεί να αντλεί πληροφορίες από το smartphone σου για να σε βοηθήσει με την αντιγραφή και την επικόλληση. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Copilot αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη εξέλιξη στα Windows τα τελευταία χρόνια.

Βελτιωμένα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας και ασφάλειας

Η ενημέρωση φέρνει επίσης βελτιωμένες λειτουργίες προσβασιμότητας και ασφάλειας. Αυτές οι βελτιώσεις διασφαλίζουν ότι τα Windows 11 δεν είναι μόνο εύχρηστα για όλους τους χρήστες, αλλά παρέχουν επίσης ένα ασφαλές περιβάλλον για εργασία και παιχνίδι.

Συγκεκριμένα η MICROSOFT έχει προσθέσει το τελευταίο διάστημα λειτουργίες για συσκευές με αισθητήρες παρουσίας, όπως το Wake on Approach και το Lock on Leave, με αποτέλεσμα το laptop σου να ξυπνάει αυτόματα όταν πλησιάζεις και να κλειδώνει όταν απομακρύνεσαι, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείς μήπως τον χρησιμοποιεί κάποιος άλλος. Υπάρχει επίσης η λειτουργία Adaptive Dimming που χαμηλώνει την οθόνη όταν κοιτάς αλλού για εξοικονόμηση ενέργειας.

Εργαλεία με τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές

Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης έχουν ενισχυθεί σε εφαρμογές όπως το Paint και το Clipchamp. Τα εργαλεία προσφέρουν τώρα δυνατότητες όπως η αφαίρεση φόντου και τα layers στο Paint ενώ στο Clipchamp βλέπουμε βελτιωμένες δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο. Όπως ισχύει και με την παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης σε άλλες εφαρμογές της MICROSOFT, τα νέα εργαλεία έχουν στόχο να σε κάνουν πιο παραγωγικό/ή, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζεις ή να προμηθευτείς πολύ πιο ακριβές προτάσεις.

Ενσωμάτωση με το Bing AI

Το Copilot θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Bing, τη ναυαρχίδα της μηχανής αναζήτησης της MICROSOFT. Η ενσωμάτωση επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές αναγνωρίζοντας προϊόντα από εικόνες. Το Bing Image Creator, μια γεννήτρια εικόνων τεχνητής νοημοσύνης, αναβαθμίζεται στο μοντέλο DALL-E 3 για πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά νέα χαρακτηριστικά που φέρνουν τα Windows 11. Με έμφαση στην ενσωμάτωση AI και τον φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό, τα Windows 11 θέλουν να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία του χρήστη, με την εταιρεία να υπόσχεται πολύ περισσότερες αλλαγές τον επόμενο χρόνο. Ανακάλυψέ όλα τα νέα χαρακτηριστικά στο νέο σου laptop!