Auto-GPT: Το μέλλον της αυτοματοποίησης;

11 μήνες πριν
Auto-GPT

Μπορεί το Chat-GPT να έχει κερδίσει 100 εκατομμύρια χρήστες σε ελάχιστους μήνες και να δείχνει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, όμως το Auto-GPT είναι ένα όρος που ακούγεται ολοένα και περισσότερο. 

Το Auto-GPT είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή παιχνιδιών Toran Bruce Richards και χρησιμοποιεί τα μοντέλα δημιουργίας κειμένου της OpenAI, κυρίως τα GPT-3.5 και GPT-4, για να ενεργεί "αυτόνομα". Χρησιμοποιεί την ευελιξία των πιο πρόσφατων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI για να αλληλεπιδρά με λογισμικό και υπηρεσίες στο διαδίκτυο, επιτρέποντάς του να εκτελεί εργασίες που θα του αναθέσει ο χρήστης, έρχοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στον όρο «ψηφιακός βοηθός». Το Auto-GPT χειρίζεται τις επακόλουθες ερωτήσεις σε μια αρχική προτροπή των μοντέλων της OpenAI, τόσο ζητώντας όσο και απαντώντας σε αυτές μέχρι να ολοκληρωθεί μια εργασία, με την όλη διαδικασία να γίνεται μπροστά στα μάτια του έκπληκτου χρήστη.

Το Auto-GPT είναι στην ουσία το GPT-3.5 ή το GPT-4 σε συνδυασμό με ένα συνοδευτικό ρομπότ που δίνει οδηγίες στα γλωσσικά αυτά μοντέλα για το τι πρέπει να κάνουν. Ο χρήστης λέει στο Auto-GPT ποιος είναι ο στόχος του και η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί το GPT-3.5 ή το GPT-4 σε συνδυασμό με διάφορα προγράμματα για να εκτελέσει κάθε βήμα που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει. Μπορεί να αλληλεπιδράσει με εφαρμογές, λογισμικό και υπηρεσίες τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και τοπικά, όπως με browser και επεξεργαστές κειμένου.

Το Auto-GPT βασίζεται σε χαρακτηριστικά όπως η διαχείριση μνήμης για την εκτέλεση εργασιών, μαζί με το GPT-4 και το GPT-3.5 για τη δημιουργία κειμένου, την αποθήκευση αρχείων και τη σύνοψη. Μπορεί επίσης να συνδεθεί με συνθέτες ομιλίας, ώστε να μπορεί να "πραγματοποιεί" τηλεφωνικές κλήσεις εκτοξεύοντας έτσι τις δυνατότητές του.

Το όλο project είναι δημοσίως διαθέσιμο στο GitHub, αλλά απαιτεί κάποια ρύθμιση και τεχνογνωσία για να τεθεί σε λειτουργία. Για να το χρησιμοποιήσεις, το Auto-GPT πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης, όπως το Docker, και πρέπει να καταχωρηθεί με ένα API κλειδί από το OpenAI.

Με βάση τις πρώτες αναφορές, χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει το Auto-GPT για να αναλάβουν καθημερινές επαναλαμβανόμενες εργασίες που είναι καλύτερο να ανατεθούν σε ένα ρομπότ για εξοικονόμηση χρόνου και ελαχιστοποίηση λαθών. Για παράδειγμα, το Auto-GPT μπορεί να αναλάβει ενέργειες όπως το debugging κώδικα και τη συγγραφή ενός email ή πιο προηγμένα πράγματα όπως τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου για μια νέα startup.

Το σίγουρο είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη και τα σχετικά projects που βλέπουμε ήδη τους πρώτους μήνες του 2023 είναι εντυπωσιακά, με τις δυνατότητές τους να αυξάνονται καθημερινά.