Gamescom 2023: Τι είδαμε την 1η μέρα

8 μήνες πριν
xbox booth gamescom 2023

Η πρώτη μέρα της Gamescom 2023 αποτελεί παρελθόν, και ως πρώτη μέρα παραδοσιακά περιείχε αρκετό περπάτημα, τεράστια αναμονή σε ουρές αλλά και ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με μερικά από τα πιο hot παιχνίδια. 

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει από τη φετινή διοργάνωση είναι οι εντυπωσιακοί εκθεσιακοί χώροι, που φέρνουν μνήμες από το προ-πανδημίας παρελθόν. Ένας από αυτούς είναι της BANDAI NAMCO η οποία έχει έντονη παρουσία στη Gamescom 2023 με διάφορους τίτλους όπως Tekken 8, Armored Core VI Fires of Rubicon, Naruto X Borate και άλλα πολλά. Τις εντυπώσεις κλέβει και η MICROSOFT με τον εκθεσιακό χώρο του Xbox, ο οποίος είναι τεράστιος και αφιερωμένος στα επερχόμενα παιχνίδια της εταιρείας.

Με διαφορά ο πιο πολυαναμενόμενος είναι το Starfield των BETHESDA Studios, με το οποίο οι UH είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή “πίσω από κλειστές πόρτες”. Εκεί, ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Todd Howard, προχώρησε ένα demo του τίτλου ο οποίος κυκλοφορεί επίσημα στο Xbox Series X|S και στο PC στις 6 Σεπτεμβρίου ενώ την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο και για τους συνδρομητές του Game Pass. Σύμφωνα με τον Howard, το παιχνίδι είναι «ανεύθυνα μεγάλο», με τον gamer να έχει στη διάθεσή του τη δυνατότητα να εξερευνήσει μια τεράστια πολλούς και διαφορετικούς πλανήτες, συμμετέχοντας σε φοβερές διατημικές μάχες. Σε υψηλό επίπεδο βρίσκεται και το Character Creation, με πλούσιες δυνατότητες, ένα ακόμα δείγμα της υψηλής ποιότητας του παιχνιδιού.

Στον εκθεσιακό χώρο του Xbox, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και Unboxholics πέρασαν αρκετό χρόνο και με το νέο Forza Motorsport, με μια Porsche Taycan 4S να κοσμεί το χώρο, αποτελώντας ένα από τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα που θα περιλαμβάνονται στο παιχνίδι. Η MICROSOFT έχει στα σκαριά ακόμα ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στη δημοφιλή σειρά, η οποία βελτιώνεται σε όλους τους τομείς. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το σύστημα αεροδυναμικής είναι αρκετά καλύτερο ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο Campaign Mode, ένας από τους τομείς που η σειρά Forza είναι γνωστή.  Δεν θα αργήσεις να ασχοληθείς με το νέο Forza αφού αυτό έρχεται στις 10 Οκτωβρίου σε Xbox Series X|S, PC και Game Pass.

Το Mortal Kombat 1 εξακολουθεί να κλέβει καρδιές, αφού μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στο Summer Game Fest 2023, η νέα έκδοση που βλέπουμε στη Gamescom 2023 αλλά και οι εντυπώσεις που χαρίζει στους τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν μαζί του, είναι ενδεικτικές για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Ο Σάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος για την τεχνική αρτιότητα του παιχνιδιού και την ποιότητα της παραγωγής, με τα Fatalities να είναι πιο εντυπωσιακά από κάθε άλλη φορά ενώ οι Kameo fighters προσθέτουν βάθος στο παιχνίδι. Τα in-game cut scenes και ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για την εκκίνηση κάθε μάχης, είναι από τα χαρακτηριστικά που όχι μόνο διαφοροποιούν το MK1 από τους προκατόχους του αλλά και από τα περισσότερα παιχνίδια μάχης. Η αναμονή για τους κατόχους PS5, Xbox Series X|S, Switch και PC λήγει στις 19 Σεπτεμβρίου ενώ για περισσότερες εντυπώσεις ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο.

Μείνε συντονισμένος για ακόμα περισσότερα νέα, φωτογραφίες και βίντεο από τη Gamescom 2023 από τον ΓΕΡΜΑΝΟ και τους UH.

Θες περισσότερα νέα! Μάθε τι είδαμε τη 2η μέρα της Gamescom!