1η μέρα στην IFA 2024: Οι ανακοινώσεις των TCL, DJI, LG και ASUS

1 εβδομάδα πριν
ifa flags

Η πρώτη ημέρα της έκθεσης IFA 2024 στο Βερολίνο ανέδειξε μια πληθώρα καινοτόμων προϊόντων από τις LG, TCL, DJI  και ASUS. ΓΕΡΜΑΝΟΣ και G Blog είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε από κοντά τις νέες προτάσεις των εταιρειών, οι οποίες εντυπωσίασαν με τις τεχνολογικές τους καινοτομίες. Συγκεκριμένα οι εταιρείες παρουσίασαν συσκευές που όχι μόνο ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών για έξυπνες, αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις.

LG

Η LG παρουσίασε το LG ThinQ ON, ένα προηγμένο οικιακό hub που λειτουργεί ως κεντρικός ελεγκτής για όλες τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού. Το νέο πλυντήριο ρούχων της εταιρείας με τεχνολογία Artificial Intelligence Direct Drive (AI DD) 2.0 ξεχώρισε για τη μεγάλη χωρητικότητά του των 16 κιλών και την ικανότητά του να αναλύει το βάρος και την υφή των ρούχων για βέλτιστα αποτελέσματα πλύσης.

Το νέο ψυγείο της LG με ενεργειακή κλάση Α-25% εντυπωσίασε με το συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, κομψού σχεδιασμού και αθόρυβης λειτουργίας. Στον τομέα του καθαρισμού, το CordZero All-in-One Tower Combi συνδυάζει μια σκούπα stick με μια σκούπα ρομπότ, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση για το σπίτι.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα της LG ήταν το AeroCat, ένα καινοτόμο κρεβάτι για γάτες που ενσωματώνει καθαριστή αέρα. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε τον νέο 4K μίνι προβολέα CineBeam Q, ο οποίος ξεχωρίζει για τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του και την ικανότητά του να προβάλλει εικόνα έως 120 ίντσες.

TCL

Η TCL έδωσε έμφαση στην τεχνολογία NXTPAPER, παρουσιάζοντας τα νέα smartphones TCL 50 NXTPAPER 5G και TCL 50 PRO NXTPAPER 5G. Αυτές οι συσκευές διαθέτουν οθόνες που προσαρμόζονται σε διάφορες συνθήκες φωτισμού και τη λειτουργία Max Ink Mode, η οποία μετατρέπει την οθόνη σε μορφή e-ink για άνετη ανάγνωση.

Στον τομέα των tablets, η TCL παρουσίασε το TCL TAB 11 Gen2, ένα tablet με οθόνη 10.95 ιντσών NXTVISION και επεξεργαστή MediaTek Helio G80. Επίσης, επιβεβαίωσε την ευρωπαϊκή διαθεσιμότητα του TCL NXTPAPER 14, ενός tablet με οθόνη 14.3 ιντσών και ανάλυση 2.4K που ενσωματώνει την τεχνολογία NXTPAPER 3.0.

Η TCL στις τηλεοράσεις εντυπωσίασε επίσης με την παρουσίαση της τηλεόρασης TCL X955 Max, της μεγαλύτερης QD-Mini LED τηλεόρασης στον κόσμο με διαγώνιο 115 ιντσών. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά NXTFRAME TV, η οποία συνδυάζει την ψηφιακή τέχνη με την ψυχαγωγία.

ASUS

Η ASUS επικεντρώθηκε στην παρουσίαση νέων υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη. Το Zenbook S 14 ξεχώρισε με το λεπτό του προφίλ, μόλις 1,1 εκατοστά πάχος και 1,2 κιλά βάρος, και το εξωτερικό περίβλημα από το αποκλειστικό υλικό Ceraluminum της ASUS. Ο επεξεργαστής Intel Core Ultra 9 (Series 2) προσφέρει έως 48 TOPS NPU, ενώ η οθόνη 3K 120 Hz Lumina OLED εξασφαλίζει κορυφαία χρώματα και εμπειρία θέασης.

Στη σειρά Vivobook, το Vivobook S 14 εντυπωσίασε με το λεπτό μεταλλικό σώμα του 1,39 εκατοστών και βάρος 1,3 κιλά. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή έως Intel Core Ultra 7 (Series 2), προσφέρει έως 47 TOPS NPU, ενώ η μπαταρία των 75 Wh υπόσχεται έως 27 ώρες αυτονομίας.

Στον επαγγελματικό τομέα, η ASUS παρουσίασε τη σειρά ExpertBook P, με ναυαρχίδα το ExpertBook P5. Αυτό το μοντέλο ξεχωρίζει για την ενσωμάτωση αποκλειστικής τεχνολογίας AI ανίχνευσης deepfake, προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια στους χρήστες.

Τέλος, η ASUS παρουσίασε το NUC 14 Pro AI, ένα mini PC που ενσωματώνει επεξεργαστή έως Intel Core Ultra 9 (Series 2), προσφέροντας έως 120 TOPS συνολικής απόδοσης πλατφόρμας. Με ύψος μόλις 34 χιλιοστών, αυτό το μικρό αλλά ισχυρό PC είναι ιδανικό για επαγγελματική χρήση και εφαρμογές edge computing.

DJI

Από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις σε ολόκληρη την έκθεση είναι το πιο φθηνό και μικρό drone που έχει ανακοινώσει ποτέ η DJI που κυριαρχεί στην κατηγορία. Το DJI Neo, στοχεύει τους vloggers και τους καθημερινούς χρήστες. Ζυγίζει μόλις 135 γραμμάρια, καταγράφει βίντεο 4K και έχει αυτονομία πτήσης έως 18 λεπτά. Διαθέτει αισθητήρα 12MP, φακό 14mm f/2.8 και μονοαξονικό gimbal. Το drone είναι σχεδιασμένο για εύκολη χρήση, με λειτουργίες όπως αυτόματη απογείωση από την παλάμη και παρακολούθηση του χρήστη. Ελέγχεται κυρίως μέσω εφαρμογής για smartphone, αλλά διατίθεται και προαιρετικό χειριστήριο. Παρά τις εντυπωσιακές δυνατότητές του, το Neo δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση, αλλά για καθημερινή λήψη "εντυπωσιακών selfies".

Στον εκθεσιακό χώρο της DJI μπορέσαμε να δούμε και κάτι διαφορετικό αφού η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων με το σύστημα Avinox Drive, ανταγωνιζόμενη εταιρείες όπως η Bosch και η Shimano.

Το Avinox είναι ένα ελαφρύ σύστημα (2,52 κιλά) που προσφέρει έως 105Nm ροπής και επιλογές μπαταρίας 600Wh ή 800Wh. Χρησιμοποιεί τεχνολογία ταχείας φόρτισης GaN 3x και διαθέτει τέσσερις λειτουργίες υποβοήθησης οδήγησης. Περιλαμβάνει OLED οθόνη αφής 2 ιντσών και επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone για πρόσθετες λειτουργίες.

Το σύστημα θα εμφανιστεί πρώτα στο νέο ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού Amflow PL, που ζυγίζει 19,2 κιλά και θα κοστίζει μεταξύ 7.000 και 12.000 ευρώ. Η κυκλοφορία του αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του 2024 σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης και στην Αυστραλία.

Stay tuned για όλες τις εξελίξεις με την 2η μέρα της έκθεσης IFA Berlin!