Η GOOGLE ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με το ChatGPT, ανακοινώνοντας εκδήλωση στις 8 Φεβρουαρίου

1 έτος πριν
Google

Το ChatGPT της OpenAI έχει γίνει μια πραγματική απειλή για το GOOGLE Search, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Το CNBC ανέφερε πρόσφατα ότι η GOOGLE δοκιμάζει ένα δικό της chatbot συνομιλίας με την ονομασία "Apprentice Bard", το οποίο απαντά σε ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα ακριβώς όπως το ChatGPT και πάντα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Οι φήμες λένε ότι η GOOGLE θέλει να ενσωματώσει ένα τέτοιο bot στο κύριο προιόν της, την Αναζήτηση, και ίσως να μην χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε τι ετοιμάζει η εταιρεία.

Η GOOGLE ανακοίνωσε μια εκδήλωση για το Search αυτή την εβδομάδα, όπου θα μιλήσει για το πώς "χρησιμοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν, εξερευνούν και αλληλεπιδρούν με τις πληροφορίες, καθιστώντας πιο φυσικό και διαισθητικό από ποτέ άλλοτε το να βρείτε αυτό που χρειάζεστε".

Η εκδήλωση της GOOGLE θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube στις 8 Φεβρουαρίου στις 15:30 ώρα Ελλάδας και μπορείς να την παρακολουθήσεις από το παραπάνω σύνδεσμο. Η χρονική στιγμή της εκδήλωσης συμπίπτει επίσης με τις παρατηρήσεις του CEO της GOOGLE, Sundar Pichai, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Alphabet για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Ο Pichai απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις προσπάθειες της GOOGLE για την τεχνητή νοημοσύνη: «Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες (AI)». Ανακοίνωσε ότι η GOOGLE εργάζεται προς την κατεύθυνση να φέρει άμεσες εμπειρίες μοντέλων εκμάθησης γλώσσας στην Αναζήτηση. Η GOOGLE δήλωσε επίσης ότι η LaMDA AI της θα αποτελέσει το πρώτο γλωσσικό μοντέλο με το οποίο οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε και πώς η εταιρεία θα το εφαρμόσει αυτό.

Από τις δηλώσεις του Pichai, είναι σαφές ότι η GOOGLE είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δημόσια επίδειξη των projects τεχνητής νοημοσύνης που προορίζει για εμπορική χρήση, τώρα που το ChatGPT έχει κατακλύσει το διαδίκτυο. Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ευρεία χρήση παρόμοιων τεχνολογιών είναι ακόμα μακριά, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να δοκιμάζει προϊόντα και χαρακτηριστικά AI, προκειμένου να προχωρήσει με αυτά που έχουν τις καλύτερες προοπτικές.