MWC 2023: Τι είδαμε την 1η μέρα

1 έτος πριν
MWC entrance

Η πρώτη μέρα του MWC 2023 ολοκληρώθηκε, με το ΓΕΡΜΑΝΟ να βρίσκεται και φέτος στη Βαρκελώνη για να σου μεταφέρει τις σημαντικότερες ειδήσεις από τη μεγαλύτερη έκθεση γύρω από την κινητή τηλεφωνία. 

Ας δούμε τι ξεχωρίσαμε μέσα από την πρώτη μας περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους των εταιρειών. 

XIAOMI

Από τις σημαντικότερες παρουσίες στη φετινή έκθεση είναι αυτή της XIAOMI η οποία μας επιφύλαξε αρκετές νέες ανακοινώσεις γύρω από το οικοσύστημα της. Αναμενόμενα τα smartphones και η σειρά Xiaomi 13 είναι αυτή που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας, η οποία αποτελείται από 3 μοντέλα, τα Xiaomi Lite, Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro

Δίνοντας έμφαση στην εμφάνιση αλλά και στις φωτογραφικές δυνατότητες, τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro είναι σχεδιασμένα από κοινού με τη Leica και διαθέτουν επαγγελματικούς φακούς της Leica, καθώς και σειρά από προηγμένες υπολογιστικής και λογισμικές δυνατότητες «για μια αυθεντική εμπειρία Leica». Ειδικότερα το Pro μοντέλο έρχεται με αισθητήρα μεγέθους 1”, ο μεγαλύτερος που έχει χρησιμοποιηθεί σε smartphone ο οποίος προσφέρει μεταξύ άλλων δυναμικό εύρος, εκπληκτικές δυνατότητες σύλληψης φωτός και εξαιρετικά αποτελέσματα είτε το πρωί είτε το βράδυ.

Ένα ακόμη προϊόν έκπληξη ήταν το Electric Scooter 4 Ultra, η νέα πρόταση της XIAOMI για την μικροκινητικότητα εντός πόλης. Το νέο ηλεκτρικό πατίνι της εταιρείας είναι το πρώτο ηλεκτρικό πατίνι της XIAOMI με διπλό σύστημα αναρτήσεων για ομαλή και ασφαλή διαδρομή, ακόμα και σε δύσκολες επιφάνειες. Η ταχύτητα του φτάνει τα 25 χλμ/ώρα, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρες με κλίσεις έως και 25% με ευκολία. 

Στον εκθεσιακό χώρο της XIAOMI είδαμε και τα νέα της κορυφαία ακουστικά, τα Buds 4 Pro, τα οποία προσφέρουν μια υψηλής ποιότητας ακουστική εμπειρία με υπέροχες ηχητικές λεπτομέρειες. Υποστηρίζουν Hi-Res Audio και χρησιμοποιούν την τεχνολογία LDAC της Sony που επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες μέχρι και 990kps στα 32-bit. Η εμφάνισή τους ξεχωρίζει ενώ δεν λείπει η υποστήριξη ακύρωσης θορύβου μέχρι και 48dB, για την απομόνωση του χρήστη από ανεπιθύμητους θορύβους που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Η αυτονομία τους φτάνει τις 9 ώρες, με το χρόνο να αυξάνεται στις 38 ώρες όταν γίνει χρήση και της θήκης.

Το μενού της XIAOMI περιελάμβανε και smartwatch και συγκεκριμένα το Watch S1 Pro. Η νέα πρόταση της εταιρείας συνδυάζει στοιχεία ενός κλασσικού ρολογιού με αυτά ενός μοντέρνου. Διαθέτει μια AMOLED οθόνη στις 1.47”, περιστρεφόμενο καντράν και ζαφειρένιο κρυσταλλικό τζάμι για αντοχή στις γρατζουνιές. 

TCL

Περνάμε στη TCL, που φέτος διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους στη MWC. Όπως αναμενόταν, η εταιρεία ολοκληρώνει τη σειρά smartphone TCL 40, την οποία είδαμε από κοντά πριν από 1 μήνα στη CES 2023. Έτσι στα TCL 40 R 5G, TCL 40SE, TCL 408 και TCL 405, έρχονται να προστεθούν τα TCL 406 και TCL 403. Το TCL 406 αποτελεί το πιο προσιτό Android 13 4G smartphone της εταιρείας, έχοντας μεγάλη αυτονομία με βάση τη μπαταρία των 5.000mAh. Η μεγάλη οθόνη 6,6” υποστηρίζει την τεχνολογία NXTVISION της TCL που κάνει πιο ξεκούραστη την πολύωρη χρήση της συσκευής,  ενώ τα διπλά ηχεία δίνουν μια αίσθηση ήχου surround για να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία. Το TCL 403 είναι μία από τις οικονομικότερες προτάσεις στην αγορά για την αγορά των smartphone.

Στα tablets είχαμε τα TCL NXTPAPER 11 και TCL TAB 11, με το πρώτο να αποτελεί μια πολύ καλή λύση για βιντεοκλήσεις με την μπροστινή wide-angle 8MP κάμερα αλλά και για να κρατάς σημειώσεις με το εξαιρετικά ρεαλιστικό -και προαιρετικό T-pen - το TCL NXTPAPER 11 κάνει τη ζωή εύκολη. Το TCL TAB 11 είναι μια πανίσχυρη μονάδα ψυχαγωγίας, που προσφέρει μια εκπληκτική οθόνη 11-ιντσών 2K TCL NXTVISION και τετραπλά ηχεία. Ο λεπτός σχεδιασμός των μόλις 6,9mm το κάνει ιδανικό στη μεταφορά αφού χωράει σε κάθε τσάντα.

Δε χάσαμε την ευκαιρία να παίξουμε για μια ακόμη φορά με τις πρωτότυπες προτάσεις της εταιρείας που αφορούν το μέλλον. Η πρώτη είναι τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Ray Neo X2 που για ακόμη μια φορά μας εντυπωσίασαν με τις δυνατότητες τους όπως τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο του συνομιλητή σου, όποια γλώσσα και αν μιλάει. Ακόμα η TCL ετοιμάζει και τη VR λύση της, χωρίς να μοιράζεται περισσότερα μέχρι στιγμής.

Τέλος τα ακουστικά TCL MOVEAUDIO Neo διαθέτουν τεχνολογία ακύρωσης θορύβου παρέχοντας ήχο 25dB ενισχυμένο με μπάσα και τέσσερις λειτουργίες EQ για κρυστάλλινη ευκρίνεια.

OPPO

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει φέτος η εκθεσιακή παρουσία της OPPO, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει πλέον σημαντική παρουσία στη χώρα μας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η OPPO στο Find N2 Flip, το νέο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ευρώπη, ξεχωρίζοντας για τον πανέμορφο σχεδιασμό του και τις δυνατότητες του. Αποτελεί ένα από τα πιο στυλάτα smartphones, με μηχανισμό (μεντεσέ) που εγγυάται σύμφωνα με την εταιρεία εκατοντάδες χιλιάδες αναδιπλώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ακόμα είδαμε το OPPO A78, ακόμα μια συσκευή της OPPO που προορίζεται για την οικονομική κατηγορία, διαθέτοντας τεχνικά χαρακτηριστικά όπως IPS οθόνη 6,56 ιντσών, διπλό σύστημα καμερών με κύριο αισθητήρα 50MP και διάφραγμα f/1.8, αλλά και οκταπύρηνο επεξεργαστή Dimensity 700 της Mediatek για πολύ καλές επιδόσεις.

SAMSUNG

Η SAMSUNG Electronics παρουσίασε στο booth της τα πιο πρόσφατα προϊόντα και υπηρεσίες της στο Mobile World Congress (MWC) που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη. Η εταιρεία υπογράμμισε πώς η σειρά Galaxy S23, το Galaxy Book3 Ultra και άλλες καινοτομίες αποτελούν παράδειγμα της προσέγγισής της για δέσμευση στη βιωσιμότητα και ανοιχτή συνεργασία με τους συνεργάτες της. Η σειρά Galaxy S23 διέθετε μια τετραπλή διάταξη οπίσθιας κάμερας με νέο αισθητήρα 200MP, δύο τηλεφακούς με δυνατότητες οπτικού ζουμ και μια κάμερα υπερυψηλής γωνίας. Οι συσκευές προσέφεραν επίσης ισχυρές επιδόσεις gaming με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Το Galaxy Book3 Ultra ήταν ένας φορητός υπολογιστής υψηλής ποιότητας που συνδύαζε την παραγωγικότητα και την κινητικότητα με κομψή σχεδίαση και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η SAMSUNG έδειξε επίσης πώς το οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών της βελτίωσε την καθημερινή ζωή των χρηστών. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες γνώρισαν πώς το Samsung Pay επέτρεψε απρόσκοπτες συναλλαγές σε διαφορετικές συσκευές και πλατφόρμες, πως το SAMSUNG Health βοήθησε τους χρήστες να παρακολουθούν τους στόχους και τις συνήθειές τους σε θέματα ευεξίας και πώς το SAMSUNG SmartThings συνέδεσε τους χρήστες με τις έξυπνες οικιακές συσκευές τους.