Ο συνιδρυτής της MICROSOFT, Bill Gates, πιστεύει ότι το ChatGPT "θα αλλάξει τον κόσμο μας"

1 έτος πριν
Bill Gates

Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος της τεχνολογίας, ασχολείται τους τελευταίους μήνες με το ChatGPT, με τις προεκτάσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας να είναι τεράστιες που πολλοί ίσως δεν έχουν καταλάβει πόσο.

Ο συνιδρυτής της MICROSOFT, Bill Gates, δεν ανήκει σ’ αυτούς αφού πιστεύει ότι το ChatGPT, ένα chatbot που δίνει εντυπωσιακά ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήματα χρηστών, είναι εξίσου σημαντικό με την εφεύρεση του διαδικτύου. Αυτό δήλωσε ο γνωστός φιλάνθρωπος στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

"Μέχρι τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορούσε να διαβάσει και να γράψει, αλλά δεν μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενο. Τα νέα προγράμματα AI όπως το ChatGPT θα κάνουν πολλές δουλειές γραφείου πιο αποτελεσματικές, βοηθώντας στη σύνταξη τιμολογίων ή επιστολών. Αυτό θα αλλάξει τον κόσμο μας", είπε, σε σχόλια που δημοσιεύτηκαν στα γερμανικά.

Το ChatGPT, που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία OpenAI και υποστηρίζεται από τη MICROSOFT έχει χαρακτηριστεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή για καταναλωτές στην ιστορία. H MICROSOFT έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μερικών υπηρεσιών και εφαρμογών της στην τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτύξει η OpenAI, ανακοινώνοντας πρόσφατα μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία.

Πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η ενσωμάτωση του ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης του Bing, μια κίνηση η οποία έχει προκαλέσει τεράστιο ενθουσιασμό στις τάξεις της MICROSOFT. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις προσδοκίες που προκύπτουν από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης πάνω στην αναζήτηση, με πολλούς να πιστεύουν ότι το μονοπώλιο της Google θα κλονιστεί σημαντικά από το συνδυασμό αυτό. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η Google θα προχωρήσει σύντομα στο λανσάρισμα του δικού της AI chatbot με την ονομασία Brad και το οποίο θα ενσωματώσει στο μέλλον στη μηχανή αναζήτησής της.

Η MICROSOFT έχει ανακοινώσει ακόμα την ενσωμάτωση του ChatGPT ως υπηρεσία του Azure, δίνοντας τη δυνατότητα σε εταιρείες να πειραματιστούν στη συγκεκριμένη τεχνητή νοημοσύνη σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.