Ποιος μένει και ποιος φεύγει στο νέο DC Movie Universe

1 έτος πριν
DC Movie Universe

Με τους Gunn και Safran να έχουν αναλάβει το μέλλον του DC Movie Universe, περιμέναμε ότι θα βλέπαμε σημαντικές αλλαγές, αλλά σίγουρα κάποιες από τις κινήσεις προκάλεσαν έκπληξη.

Το σίγουρο είναι ότι πολλά άτομα που τα θεωρούσαμε δεδομένα σε συγκεκριμένους ρόλους, δεν θα συνεχίσουν, και αναμένεται να αντικατασταθούν με νέους ηθοποιούς και ιστορίες. Για να δούμε όμως πως έχει η κατάσταση στο σύμπαν των ταινιών της DC μέχρι στιγμής:

Superman

Η πρώτη και αναμφισβήτητα πιο σοκαριστική απώλεια της νέας εποχής Gunn/Safran ήταν η στροφή 180 μοιρών στην επιστροφή του Superman του Henry Cavill. Λίγους μήνες αφότου ο ηθοποιός επιβεβαίωσε ότι επέστρεψε στη δράση μετά το cameo του Black Adam, ενημέρωσε τα μέσα κοινωνικής ότι δεν θα επιστρέψει καθόλου, με τον James Gunn να αποκαλύπτει ότι αυτή τη στιγμή γράφει μια νέα ταινία με επίκεντρο έναν νεότερο Superman.

Batman

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να επιβεβαιωθεί ότι όντως θα δούμε περισσότερα από την εκδοχή του Σκοτεινού Ιππότη από τους Robert Pattinson και Matt Reeves μετά την επιτυχία του The Batman νωρίτερα το 2022. Απ' όσο γνωρίζουμε σήμερα, τα σχέδια για την ταινία δεν επηρεάζονται από τα πρόσφατα γεγονότα στη Warner Bros. Αυτό περιλαμβάνει επίσης μια επερχόμενη spinoff τηλεοπτική σειρά με επίκεντρο τον Πιγκουίνο του Colin Farrell.

Wonder Woman

Μια άλλη πρώιμη περικοπή στα σχέδια των Gunn και Safran ήταν το Wonder Woman 3, με την ανακοίνωση ότι το δίδυμο αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους του με τη σκηνοθέτη Patty Jenkins. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι η Gal Gadot δεν θα επιστρέψει ως πριγκίπισσα Diana, χωρίς όμως να είναι σίγουρο αφού ο Gunn διόρθωσε πρόσφατα τους fans στα social media σχετικά με το μέλλον της ηθοποιού, αντιδρώντας στους ισχυρισμούς ότι την είχαν "διώξει".

Flash

Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να γυριστεί, και έχει καθυστερήσει τόσες πολλές φορές που ο πρωταγωνιστής της, Ezra Miller, είχε χρόνο να προχωρήσει σε διάφορες εγκληματικές δράσεις μέσα στο 2022, με το The Flash να έχει μεταφερθεί για το 2023. Η ταινία εξακολουθεί να έχει ορίζοντα κυκλφορίας την επόμενη χρονιά όμως θα γίνουν αλλαγές για να περιοριστούν οι συνδέσεις με το υπόλοιπο DCU. Άγνωστο παραμένει αν ο Miller θα παραμείνει ως Barry Allen και μετά από την κυκλοφορία της ταινίας, κάτι που δεν θα στοιχηματίζαμε.

Aquaman

Όπως και το "The Flash", το sequel του Aquaman του James Wan, "Aquaman and the Lost Kingdom", μετατέθηκε από το 2022 στο 2023 κατά τη διάρκεια της μεγάλης αναταραχής  στη Warner Bros. Οι φήμες από τότε που ο Gunn και ο Safran ανέλαβαν την τα ηνία της DC, υποστηρίζουν επίμονα ότι ο ίδιος ο Momoa θα μπορούσε να αλλάξει ρόλο στο μέλλον του DCU - ολοκληρώνοντας την εποχή του ως Aquaman μετά το "Lost Kingdom", και ενδεχομένως να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα κινηματογραφική σειρά ως ο διαγαλαξιακός κυνηγός επικηρυγμένων Lobo.

Black Adam

Η ταινία που ήθελε να αλλάξει την ιεραρχία της εξουσίας στο σύμπαν της DC, δεν έχει κάποιο άμεσο μέλλον. Ο Dwayne Johnson επιβεβαίωσε σε ένα μήνυμα που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -στον απόηχο μιας ενοχλητικά δημόσιας προσπάθειας να υπερασπιστεί την εισπρακτική επιτυχία του Black Adam- ότι μίλησε με τον James Gunn και ότι ο Black Adam δεν θα είναι μέρος του "Πρώτου Κεφαλαίου" αυτής της νέας εποχής. Χαρακτήρες από την ταινία θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμφανιστούν σε άλλα έργα, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Black Adam και των επιζώντων μελών της Justice Society.

Joker

Όπως και με το Batman, ο βραβευμένος με όσκαρ Joaquin Phoenix για το ρόλο του στην ταινία Joker, είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια, μαζί με την Lady Gaga η οποία θα υποδυθεί την Harley Quinn. Η αρχική ταινία αποτελεί άλλωστε μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες σε ταινία των DC Studios, με budget πολύ μικρότερο συγκριτικά.