Η SONY συμπάθησε τόσο πολύ την Firewalk Studios που μόλις την αγόρασε

11 μήνες πριν
SONY Firewalk Studios

Όταν η SONY Interactive Entertainment (SIE) έκλεισε συμφωνία με την Firewalk Studios για την έκδοση ενός αποκλειστικού multiplayer παιχνιδιού για το PlayStation 5, πρέπει να της άρεσε αυτό που είδε αφού τώρα η Ιαπωνική εταιρεία εξαγοράζει ολόκληρη την εταιρεία. Με ανακοίνωσή της, η SONY ενημερώνει ότι κατέληξε σε συμφωνία με την ProbablyMonsters Inc για την εξαγορά των Firewalk Studios.

«Η Firewalk φιλοξενεί μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα δημιουργών που έχουν λανσάρει μερικά από τα πιο διάσημα παιχνίδια και ήδη εργάζονται σκληρά πάνω στο πρώτο τους πρωτότυπο AAA multiplayer παιχνίδι για το PlayStation», έγραψε ο Hermen Hulst στο PlayStation blog, υπεύθυνος των PlayStation Studios. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Firewalk θα φέρει την τεχνογνωσία και τη δημιουργική της ομάδα στα PlayStation Studios για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των υπηρεσιών μας και να προσφέρει κάτι πραγματικά ξεχωριστό για τους gamers».

Η συμφωνία θα εντάξει τα Firewalk Studios στο εμπορικό σήμα του PlayStation, αν και η σχετική ομάδα θα συνεχίσει να διοικείται από την υπάρχουσα ομάδα διαχείρισης του στούντιο. Η ανακοίνωση δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με τον αποκλειστικό multiplayer τίτλο για το PS5, πάνω στον οποίο εργάζεται η ομάδα, αλλά τόνισε την πλούσια εμπειρία των υπαλλήλων των Firewalk Studios στην κατασκευή τέτοιων παιχνιδιών. Η ανακοίνωση κλείνει υπογραμμίζοντας τη μεγάλη εμπειρία της ομάδας που μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στο Destiny, στην Bungie και την Activision.

Παρά την έλλειψη λεπτομερειών, η SONY φαίνεται πολύ αισιόδοξη για τη συμφωνία. «Η καινοτόμος προσέγγιση της Firewalk στη συνδεδεμένη αφήγηση και η δέσμευσή της για υψηλής ποιότητας gameplay συνεχίζει να ξεπερνά τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Hulst. «Νομίζω ότι οι φίλοι του PlayStation θα μείνουν πολύ ευχαριστημένοι όταν δουν τι τους επιφυλάσσει η Firewalk».

Η κίνηση της SONY έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εξαγορών studio από μεγάλες εταιρείες στο χώρο του gaming οι οποίες επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη συλλογή παιχνιδιών για τις κονσόλες και τις streaming υπηρεσίες τους. Πιο ενδεικτική περίπτωση είναι η πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από τη MICROSOFT με το ποσό των 68,7 δις. δολαρίων, η οποία φαίνεται να προχωράει παρά τις αντιμονοπωλιακές έρευνες σε πολλές χώρες. Μία από τις τελευταίες εξαγορές της SONY στο χώρο ήταν αυτή της Bungie πριν 1 χρόνο, με το ποσό των 3,6 δις. δολαρίων, ενώ σε ότι αφορά τα Firewalk Studios δεν έχει ανακοινωθεί για την ώρα το ποσό με το οποίο έκλεισε η συμφωνία.