Η APPLE προχώρησε σε μια αξιοσημείωτη αναθεώρηση των κανόνων του App Store, επιτρέποντας πλέον στους εξομοιωτές παιχνιδιών (emulators) να είναι διαθέσιμοι σε παγκόσμιο επίπεδο και να προσφέρουν παιχνίδια προς λήψη. Η κίνηση αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στάσης για την APPLE, η οποία προηγουμένως απαγόρευε τους εξομοιωτές παιχνιδιών στην πλατφόρμα της, αναγκάζοντας τους χρήστες iPhone να καταφεύγουν σε εναλλακτικές μεθόδους, όπως το jailbreaking, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές.
Οι νέες οδηγίες της APPLE διευκρινίζουν ότι τα παιχνίδια που διατίθενται για λήψη πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους ισχύοντες νόμους, υποδηλώνοντας ότι η εταιρεία θα απαγορεύσει εφαρμογές που προσφέρουν πειρατικούς τίτλους. Η αλλαγή πολιτικής ενδέχεται να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές εξομοιωτών που έχουν ήδη επιτύχει στο Android να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο οικοσύστημα του iPhone. Επιπλέον, η κίνηση αυτή μπορεί να βοηθήσει την APPLE να αντιμετωπίσει το ζήτημα των χρηστών iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αναμένεται να έχουν πρόσβαση σε apps stores τρίτων, τα οποία πλέον επιτρέπονται στην περιοχή.
Εκτός από τους κανόνες σχετικά με τους εξομοιωτές, η APPLE έχει επίσης διευκρινίσει τη θέση της σχετικά με εφαρμογές τύπου "super app", όπως το WeChat. Η εταιρεία απαιτεί πλέον τα μίνι-παιχνίδια και οι μίνι-εφαρμογές εντός αυτών των εφαρμογών να χρησιμοποιούν HTML5 αντί για εγγενείς μορφές εφαρμογών και παιχνιδιών.
Οι παραπάνω αλλαγές φαίνεται να αποτελούν απάντηση στην αντιμονοπωλιακή αγωγή που κατατέθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία κατηγορεί την APPLE για απόπειρα καταστολής τόσο των εφαρμογών cloud gaming όσο και των super apps. Η APPLE έχει πρόσφατα επιτρέψει την είσοδο υπηρεσιών cloud gaming, όπως το Xbox Cloud Gaming και το GeForce Now, στο App Store.
Εκτός από τις πιέσεις στις ΗΠΑ, η APPLE φαίνεται να ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε μια άλλη ενημέρωση κανόνων, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι εφαρμογές streaming μουσικής στην ΕΕ όπως το Spotify, μπορούν πλέον να περιλαμβάνουν συνδέσμους εντός της εφαρμογής που οδηγούν τους χρήστες σε εξωτερικές αγορές και να αναφέρουν πληροφορίες τιμολόγησης. Οι προγραμματιστές θα επιτρέπεται επίσης να ζητούν τις διευθύνσεις email των χρηστών με σκοπό την αποστολή συνδέσμου για αγορά ψηφιακού μουσικού περιεχομένου ή υπηρεσιών.
Η αλλαγή έρχεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που χαρακτήρισε "παράνομους" τους κανόνες της APPLE κατά της καθοδήγησης των χρηστών εκτός της εφαρμογής. Το Spotify προσπάθησε να ενημερώσει την εφαρμογή του με συνδέσμους προς την ιστοσελίδα του για αγορά συνδρομών, αλλά η APPLE καθυστέρησε την έγκριση για εβδομάδες. Παρά την πρόσφατη αλλαγή, το Spotify παραμένει δυσαρεστημένο, καθώς η APPLE σχεδιάζει να συνεχίσει να χρεώνει προμήθεια για αγορές μέσω εξωτερικών συνδέσμων, σε αντίθεση με την οδηγία της Επιτρόπου της ΕΕ Margrethe Vestager για "ελεύθερη" επικοινωνία των εφαρμογών μουσικής με τους χρήστες.